Business Counter Intelligence
- Cursuri
- Business Counter Intelligence
Cursuri
Prețuri
Pentru întrebări, informații sau orice fel de curiozități, nu ezita să iei legătură cu noi sau să descoperi prețurile afișate!
- Business Counter Intelligence
Protejarea informațiilor comerciale. Securitatea informațiilor în afaceri.
Sumar:
- Conceptul de business counter-intelligence (autoprotecţia);
- Setarea unui cadru generic de BUSINESS COUNTERINTELLIGENCE;
- definirea şi identificarea informaţiilor şi valorilor ce trebuiesc protejate;
- identificarea şi evaluarea ameninţărilor şi a vulnerabilităţilor;
- evaluarea şi prioritizarea riscurilor;
- selectarea contramăsurilor potrivite, recomandări şi implementarea contramăsurilor;
3. Mijloace, metode şi tehnici utilizate de spionajul economic/corporativ;
4. Regulile de bază în counterintelligence;
5. Elementele unui program de business counterintelligence a companiei;
6. Protecția Proprietății Intelectuale;
7. Ameninţările din interiorul companiei – Insider Threat;
8. Verificarea personalului
9. Recomandări pentru protecţia companiilor ce dezvoltă relaţii de afaceri cu entităţi din străinătate;
10. Călătorii de afaceri în străinătate;
11. Călătorii în străinătate – burse de studii;
12. Gestionarea vizitatorilor – riscuri şi contramăsuri;
13. Cum se realizează autoprotecţia în ţară – recomandări practice;
- în timpul orelor de program, la locul de muncă;
- în timpul orelor de program, în activitățile din spațiile publice;
- în afara orelor de program, în activități recreative;
14. Regulile și modalitățile de instructaj ai membrilor familiei, pe probleme de counterintelligence;
15. Procedurile imediate de acțiune, în situația în care sunteţi ținta unor operațiuni de intelligence.
Să ne îndreptăm atenția asupra unei situații cu care unii lideri se confruntă.
Ai ajuns în momentul în care îți spui: sunt un lider bun și eficient, deci am, construiesc, produc know-how, dezvolt compania, ajung în top, dar concurența îmi suflă în ceafă și râvnește la afacerea mea.
Ce ai tu mai important în firmă? Acele date pe care dacă le-ar cunoaște concurența, ți-ar putea șubrezi considerabil afacerea, adică: secrete comerciale, portofolii de clienți, contracte și negocieri, informații de proprietate intelectuală, strategii de dezvoltare, bugete, dosare de personal, tehnologie și multe altele.
Ce s-ar întâmpla cu afacerea ta dacă te-ai confrunta cu o asemenea situație? Cât timp ți-ar lua să îți dai seama și cât ar rezista business-ul tău în aceste condiții?
Hoția este prezentă peste tot, în societatea civilă și în activitățile de afaceri. Nu există un safe place by default. Întotdeauna vor exista oameni dispuși să încalce legea pentru a obține ceea ce își doresc.
Dacă cineva îți fură aceste date putem asemăna situația cu o boală, care uneori poate fi rapidă și mortală, când concurența vrea și alocă resurse să te scoată complet din joc, sau cu o afecțiune cronică, sâcâitoare care îți plafonează sau îți slăbește afacerea, făcând-o în cele din urmă nesemnificativă.
Numitorul comun în aceste cazuri este că nu te prinzi de ce ți se întâmplă, aproape întotdeauna nu simți că ți se fură cele mai importante date și că ești pe tobogan. Cam ăsta este pericolul, iar a-l înfrunta singur, bazându-te pe inspirația din filmele americane, poate fi o greșeală care să îți schimbe viața în bine, adică te lasă lefter, mergi în Tibet cu autobuzul și acolo evoluezi spiritual.
Ce poți face pentru a nu ajunge în această situație?
Poți învăța Business Counter-intelligence care reprezintă efortul colectiv şi organizat menit să protejeze informaţiile sensibile ale unei companii de a fi accesate/furate de alte entităţi. Adică, poți învăța cum să îți ții afacerea în siguranță.
Când te pregătești, tu și echipa ta (căci este o activitate de echipă) astfel încât să știi ce trebuie și cum trebuie să faci, să ai deja întocmite și corect implementate proceduri de counter-intelligence, ai șanse mari să poți evita pericolul.
În furtul de date gândirea la nivel strategic este simplă: cost-beneficiu.
Dacă cineva vrea să fure un document care într-o firmă stă depozitat într-un safe iar în altă firmă stă în sertarul unui birou, cred că este evident unde va da lovitura.
Deci măsurile tale de protecție trebuie să fie, nu cele mai bune și mai scumpe, ci doar să fie atât de rezistente încât să fie prea costisitor pentru concurență să fure de la tine, pur și simplu să nu merite efortul și să se îndrepte spre altă companie cu un sistem de protecție mai relaxat.
În concluzie: este important să înţeleagem că securitatea informațiilor înseamnă mai mult decât securitatea calculatoarelor. Un program de protecţie eficient pe lângă aspectele tehnice include conștientizarea și train-uirea personalului. În cazul în care toți angajații știu ce să caute, unde să se uite, ce să vadă când se uită şi mai ales ce să facă atunci când lucrurile nu par în ordine, atunci șansele de succes ale unui atac de tipul furtului de informații nu sunt zero dar sunt mult reduse.
Acesta este un curs de Business Counter-intelligence complet și structurat să fie aplicat în funcție de piața în care evoluează afacerea fiecăruia. În acest modul de curs ar trebui să vă putem oferi tot ce aveți nevoie pentru a deveni un leader ce poate avea grijă de afacerea sa și din această perspectivă. Evident, situațiile particulare cu care vă puteți confrunta și care nu sunt detaliate în acest curs, le vom putea discuta și clarifica prin webinarii dedicate, sau în formate restrânse, face to face.